Paling Banyak Di Terjah Tau !!! Sila Gunakan Fire Fox Atau I E ..kalau Ada Malwira

Monday, November 29, 2010

Tak teringin Ke..Nak Naik Paramotor



Salam buat semua..

Penulis ingin memaparkan ..satu alat penerbangan ringan yang mudah dan murah bagi orang yang ada duit la.Penggunaan paramotor ini lebih mudah kerana tidak memerlukan banyak landasan untuk berlepas dan mendarat.

Kegunaan paramotor ini adalah khusus untuk mencari dan menyelamat di laut dan darat dengan kadar segera. Kalau di barat ianya telah lama dipraktikan dan digunapakai dalam kes kes ..menyelamat di lurah lurah gunung , kawasan berair dan bukit.

Baru baru ini pihak ATM telah membuat satu expdc dari Satun Thailand ke Langkawi sejauh 58 KM dengan mengambil masa sejam...kalau naik bot laju hampir 2 jam ..kalau cuaca baik.
Alat paramotor ini harganya antara RM 25,000 hingga RM 30,000 dan kelajuannya antara 30 hingga 60KM sejam...berani ke..

Beranikan anda untuk terbang bersama mesin paramotor ni..dan seterunya memilikinya...aku tak beranila...gayaaaaaaaaaat...huhu

25 comments:

Abu Luqman said...

saya tgk boleh ..nak cuba belum tentu...huhu

Fyzal said...

cam best je benda ni bro. :D

apek poyo said...

kalau den dapek ni...bole merempit nih..
tak sesuai ada kat malaysia sbb org kampung marah..anak dara kena skodeng..wahahaahah

NARDtheNERD said...

i pun gayat.
haha.

xnak lah naik. :P

Cik SHiNJU said...

Paramotor ni sama ngn paragliding ker?
Saya tingin tp kena ada lesen paragliding kan?

Abu Luqman said...

tq

Faizal...memang best ye

APek Poyo : kalau skodeng memang best la

Abu Luqman said...

tq

Cik Nard : gayat gak nuuuuuuuu

Cik Shinzu : Ya dia kena ada lesen,,dari Jabatan Penerbangan Awam

Mohamadazhan hjDesa said...

macma bahaya saja.hehe nsib sy bdk2 lg, xbleh naik lg

Abu Luqman said...

Mohdadzhan :

betul kalau budah boleh naik ..bahaya gak tu

ummu said...

assalamualaikum saudara
mesti askar yang bawa alat ni jenis yang berani sangat, kan.besar pengorbanan mereka kan untuk negara.
kalau saya,saya gayat..tak berani

MULAN said...

oohh gayaaattt....

zulkbo said...

salam..
nampak menarik
perlukan lesen
penerbangan tak ni?
nak beli juga sebijik
he he..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

tak pelah..kalau naik free pun x mo
LM gayattt

Mata Hati said...

sumpah tak berani.. baik naik aeroplane atau helikopter

ibuintan said...

salam,

bagi rmseribu pun tak sanggup naik...

kerja gila tu

Abu Luqman said...

Terima kasih..

Ummu : Ya ia telah digunakan oleh TUDm

Mulan : Memang gayat ye..

Abu Luqman said...

Zulkibo : Dia kena ada lesen dari JAbatan Penerbagan Awam

idiya Miza : gayat gak ye

ASSOYFINGER67 said...

aku nie rasa2..boleh ler jugak...cuma aku nie overweight...takut minyak pakai banyak pulak..huhu

Abu Luqman said...

hehehe.assoy.hang boleh try kut..over weight tak pe...kita leh adjust.hehe

Amyna said...

Oo.. mendalah ni panggey paramotor. hahaha. cheq x tau pun.. hari tu masa karnival Belom udara panas kat loq staq tu.. ada depa naik menda nih sebagai penyelamat..

Nak jadi cerita.. paramotor yang sorang pakcik ni control.. dia x mau naik tinggi.. rendah jerk. pakcik tu duk main kaki la.. nasib baik sempat mati injin.. kalau tak habis dia langgaq kedai2 yang ada.. pagaq2 keleliling belon tu dia dah langgaq.. hehehe!!

zmah said...

Rasa macam takut tapi kalau boleh nak TRY!

green yg gorgeous said...

nak try la..kg terbang tak turun2 plak

Abu Luqman said...

terima kasih zmah
boleh try ye

Green yg
yang naik asti turun ye

Amyna..tq ye

Sky8Men said...

petang2 slalu tgk org main menatang ni kt kawasan sy....kt seberang takir, tmpt monsun cup skang.. =)
bes,....tringin nk bwk...

Unknown said...

saya dah mencubanya.. mase tu ekspo konvo kt uum. memang best. Gayat masa nak naik je.. da ada kat atas awan xingt pe dah. sonok tengok panorama indh2. masya-Allah. cube lah!

Rumah Rehat Muslim

Rumah Rehat Muslim

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Orang Kampung