Nuffnang

Thursday, April 9, 2015

MAAFKAN SAYA ATAS KEDUNGUAN SAYA' - FAIZAL TAHIR


Perlaksanaan GST 1 April yang lalu benar- benar menerima 'kesan' yang besar dari seluruh rakyat di negara ini yang meluahkan pelbagai perasaan puas/tak puas hati sama ada dalam bentuk gambar atau teks yang kebanyakkannya menyindir GST.

Namun, berbeza dengan seorang penyanyi lagu Assalamualaikum, Faizal Tahir yang menyuarakan pendapatnya di Twitter agar orang ramai redha dan rezeki itu datang dari Allah. 

Enggan bersetuju dengan kata-kata Faizal Tahir yang pernah menjadi ikon Superman itu, seorang wanita, Amnina Hamzah @AmninaHamzah menyelar penyanyi itu sebagai dungu dan mengarut.

"Kerajaan buat tak betul pun tetap KENA REDHA SEBAB REZEKI TUHAN BAGI, alasan DUNGU seorang artis @faizal_tahir," tweet Amnina.

"Jgn bila kita di ats, kita lupa siapa yg dibawah. Jgn jd mcm @faizal_tahir. mengarut

"@faizal_tahir BUAT PERTAMA KALI AKU X MENYOKONG STATEMENT MACAM NI. YA BETUL Semua rezeki Allah bagi. Kami gaji belas ribu takpa, tapi org kg?" tweetnya lagi.

Marah betul gadis bernama Amnina ini sehingga begitu berani menganggap Faizal Tahir dungu.

Bagaimanapun, tanpa rasa marah dan berkecil hati, Faizal Tahir membalas tweet Amnina dengan nada sakarstik.

"@AmninaHamzah Maafkan sy atas kedunguan saya. Masih bnyk harus sy belajar. Moga Allah melapangkan jiwa dan melimpahkan rezeki anda. Ameen," balasnya tenang sahaja.

Entah apa pula respon Amnina apabila membaca tweet balas ini. Deep.. LOL!

7 comments:

kerja sendiri said...

sanggup ke semua rakyat malaysia terus kena gst sampai pru akan datang?

orgkampongok said...

Rakyat mesia dah kompom kena kencing..apa mau lagi,ha...dungu sungguh rakyat mesia

orgkampongok said...

Rakyat mesia dah kompom kena kencing..apa mau lagi,ha...dungu sungguh rakyat mesia

Anonymous said...

MARILAH KITA MENADAH TANGAN DAN BERDOA.YA ALLAH YA TUHAN KU KAU YANG MAHA AGUNG KAU YANG MAHA BESAR HAPUSAKAN LAH KERAJAAN NAJIB BERSAMA SAMA DGN MENTERI MENTERINYA YANG TELAH MENGKHIANAT ,MENZALIMI MENGINAYA SERTA PETUALANG KEPADA RAKYAT YANG SEAGAMA BANGSA DAN NEGARA MALAYSIA INI.HAPUSKAN LAH MEREKA INI YA ALLAH YA TUHAN KU, HANCURKAN MEREKA INI YA ALLAH YA TUHANKU SAPERTIMQANA MEREKA MENGHANCURKAN NEGARA INI. KEZALIMAN YANG MEREKA BUAT TERHADAP RAKYAT NEGARA INI AMAT KETARA BERI LAH PEMBALASAN YANG LAGI AZAP DARI SAPERTI YANG KAU TUNJUKAN PADA JAMALUDIN JARJIS DAN AZLIN.TIMPA LAH BALASAN YANG PERIT KEPADA MENTERI MENRERI INI SERTA PEGAWAI KAKITANGAN KERAJAAN YANG MENYOKONG PENGINAYAAN SERTA MEMPERSENDAKAN RAKYAT NEGARA INI DENGAN BEGITU ZALIM SEKALI .RAKYAT SAPERTI KAMI TERASA AMAT KEPERITAN DALAM KEHIDUPAN KAMI AKIBAT DARI KERDUJANAAN PEMEERINTAHAN KERAJAAN NAJIB INI.HANCURKAN LAH MEREKA HANCURKAN LAH ANAK ANAK MEREKA HANCURKAN KELUARGA KELUARGA HANCURKAN LAH ZURIAT ZURIAT MEREKA SEBAGAI BALASAN TERHADAP RAKYAT NAGARA INI AMIN

Anonymous said...

AMIN AMIN YARABBAL ALAMIN

Anonymous said...

BODOH betul la RAKYAT MALAYSIA kalau boleh sokong UMNO/BN lagi !
Tunjuk keMARAHan dgn bagi UMNO/BN kalah teruk dalam PRK PERMATANG PAUH dan ROMPIN !!!
Amacam ???? Ada Bran ????
Jadikan KEPUTUSAN PRK Permatang Pauh dan Rompin sebagai satu REFERENDUM kepada UMNO/BN !
PERMATANG Pauh mungkin NO PROBLEM kot nak mengekalkan KERUSI TAPI RAKYAT ROMPIN macam mana ?
KUBU UMNO tu !
Amacam...PAS boleh PUKUL UMNO ?

Anonymous said...

hi...saya dari masa hadapan...baru sampai ke tahun 2015 ni..apa khabar kepada yg komen2 tahun ni..kami di tahun 2019 baru lepas sambut raya..mahathir dah jadi pm..tol masih ada..gst dah tukar sst..azmin baru keluar video baru...nuar masih belum pm tepi..eh banyak lagi yg menarik terjadi..ok la..pegi la cuci kepala korg tu..hancing plak baunya..-lup

Posting Terbaik Minggu Ini

Sila Like Blog Apa Khabar Orang Kampung

Follow twitter

Harga Minyak dan Logam Dunia

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Media Orang Kampung