Paling Banyak Di Terjah Tau !!! Sila Gunakan Fire Fox Atau I E ..kalau Ada Malwira

Thursday, July 22, 2010

Allah Hu Akhbar, Bukti Kekuasaan Allah..Patung Ciptaan Manusia Terbakar








Pihak Kufar Cuba Membina Patung Yang Seolah sedang berdoa. ke langit

Allah Hu Akhbar, Bukti Kekuasaan Allah.... Pihak kuffar membina patung yang seolah olah berdoa , akhirnya patung tersebut terbakar kena petir...itulah kekuasaan Allah....adakah kamu berfikir...




Kelihatan Patung ciptaan manusia terbakar selepas terkena panahan petir


                               Kelihatan Patung ciptaan manusia terbakar selepas terkena panahan petir




صباح الخير .. حيا الله الطيبي



Sculpture 'King of Kings' iaitu patung besar Jesus Christ ini didirikan di perkarangan Solid Rock Church di Monroe , Ohio , US . Ia setinggi 19 meter dan 12 meter lebar dengan aksi 'Jesus' mendepangkan tangan seolah2 berdoa ke langit. Penghuni Monroe amat memegahkan patung ini dan menamakannya 'Touchdown Jesus'. patung ini diperbuat dari plastik dan getah fiber.



Pada 15/06/2010, patung ini dipanah petir dan kilat lalu hangus terbakar.



Begitulah kekuasaan yang ditunjukkan oleh Allah SWT bilamana manusia lupa siapa pencipta sebenarnya.

Semoga kita sentiasa dilindungi oleh Allah SWT sepanjang masa, insya-Allah.




*~*{ 
لا إله إلا أنت سبحانك إني كنت من الظالمين }*~*

*~*{ 
سبحانك اللهم وبحمدك أشهد أن لا إله إلا أنت أستغفرك أللهم وأتوب إليك }*~* 
Hendaklah kamu menjadi orang-orang Rabbaniyin (yang hanya menyembah Allah Taala – dengan ilmu dan amal yang sempurna), kerana kamu sentiasa mengajarkan isi Kitab Allah itu, 

94 comments:

Abu Luqman said...

allah hu akhbar..itulah..bukti kekuasaan Allah

asked said...

allahuakbar...
hmm..
betol2..sokong abu..

amira said...

masyaAllah.. moga2 penduduk di situ dapat ambil peristiwa ini sebagai kekuasaannya

mizzura said...

masya Allah! Allah maha besar..

Yatie said...

Allah Maha Besar....

Uruchimaru @ kf said...

baru depa taw !

Abu Luqman said...

semoga kita berfikir sejenak

OrenLimau said...

Allahhu akhbar...
Sesungguhnya Allah itu MAHA BERKUASA.

RaMa2UnGU said...

Semoga memberi kesedaan pada semua la..ada yg lebih berkuasa di dunia ni. Allah Maha Esa

Hazzy Ishak said...

moga mereka mendapat hidayah dan rahmat dariNya

dya fiza said...

kebenaran menghapuskan kebatilan... Allah Maha Besar! Allah Maha Esa!
tq bro bg info yg tbaek..

AzRy SyaFiQah said...

allahuakbar! subhanallah!

AzRy SyaFiQah said...
This comment has been removed by the author.
Kaseh NazLieza said...

Allah maha bkuasa...

zA8dA said...

Allahu Akhbar

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

lihtalah kuasa DIA takkan ade siapa boleh lawan =)

sweetsal said...

Semoga kita sentiasa dilindungi oleh Allah SWT sepanjang masa, insya-Allah.

ASSOYFINGER67 said...

Kalau DIA nak buat....in .000000001 secondpun akan jadi..Itulah ALLAH yang tiada permulaan dan akhir,tiada berhenti dan bergerak,tiada ia berkehendak akan makhluk!

Tokan said...

salam singgah sambil memuji kekuasaan Allah

Abu Luqman said...

pakat pakat kita mendekatinya ye

mummynana said...

beringatlah... :)

I*K*T*I*R*A*F said...

ALLAHUAKBAR!

cik Nemo said...

kekausaanNya...=)

caliph shuriken said...

Allahu Akhbar...

Rusiah_Hazri said...

Allahuakbar..Mokde suka entry n..masih lagi tak percaya dengan kekuasaan Allah..terimalah akibatnya..

Adam Haiqal said...

padan muka:)

Abu Luqman said...

terima kasih..

semua ::

tokan

Assoy

Miss xyz

Abu Luqman said...

tima kasih :

mummyyana

Iktiraf

Cik Jingga said...

baru tahu pasal patung nie.. huhuhuh..

Ckin Kembaq said...

ciptaan manusia mmg akan ada kesannya buruk..

p/s : cptaan Allah yang terbaikk.. ^_^

sox_vocter said...

allah hu akhbar..itulah..bukti kekuasaan Allah. Tapi yg sedihnya mereka x pernah sedar dan berfikir dengan setiap kejadian...

Sha Sumary ^^ said...

SubahanaAllah..Allah lebih mengetahui kenapa dan mengapa..

zana said...

Allahu Akhbar...

Anonymous said...

Allah hu akbar ...

berkomentar said...

Masyaallah...

anie said...

Allah maha besar,Allah maha berkuasa

shah said...

subhanallah..

yahya said...

subhanAllah, jom.. dahsyat sekali kejadiannya.. semoga mereka berpikir banyak..

Sweet ;) said...

ALLAHU AKBAR !!

Abu Luqman said...

allah hu akhbar..makasih ye

apink said...

Subhanallah, Bara apinya seperti bertuliskan Allah....

Anonymous said...

Kes ini kes sbotas, Selepas disiasat terdapat unsur khianat, iaitu dua orang remaja beragama islam telah ditangkap, kerana membaling botol minyak tanah ke patung tersebut dan menyalakan api, pencipta dunia sebenar adalah nabi isa,, harap makhlum :)

Anonymous said...

perbezan nabi muhammad(islam) dan nabi isa(kristian) N.Muhammad= 11org isteri, Membunuh org bukan islam adalah perjuangan jihad, N.m dimakamkan sehingga kini masih ternyata kubur beliau... N.Isa= Tidak pernah berkahwin, suci , menghalang segala jenis kejahatan, pembunuhan dan tidak menggalakkan saudara yg blainan agama bermunsuhan,sehingga kini makam beliau dan rangaka badannya belum ditemuai.. jadi jelas disini bahawa, siapakah nabi ciptaan Tuhan, dan siapakah nabi ciptaan manusia... pikir2 kan lah... seperti yang kita lihat negara kita sekarang ni,, cth negeri kelantan, kebanyakan agama islam tetapi ahlak masyarakat hancurr, cuba banding kan dgn ahlak masyarakat di sabah sarawak yang kebanyakan nya bragama kristian :)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

janganlah kamu cuba menidakkan kebenaran & menegakkan kebathilan, nyahhhhhh kau

Anonymous said...

nabi muhammad & nabi isa mempunyai matlamat yang sama iaitu menyeru manusia untuk kembali ke jalan Allah, tuhan yang mencipta makhluk & seluruh alam..allahuakbar

tono said...

kekasaan allah tidak usah di ragukan lagi,,,,kembalilah ke jalaNYya

Cara Alami Mengobati Darah Rendah said...

allah hu akbar,,allah hu akbar,,

tono said...

maha benar allah

anie said...

allah maha besar,maha berkuasa

shah said...

subhanallah

Gadis Kampung said...

allah hu akhbar..itulah..bukti kekuasaan Allah

Shamsul said...

wah ni kisah 2 tahun lalu.apasal lambat sangat?

http://news.cincinnati.com/article/20100615/NEWS01/306150004/-Touchdown-Jesus-statue-Solid-Rock-Church-75-destroyed-by-lightning-fire

Adylia Qarissa said...

tiada siapa boleh menandingi kekuasaan allah... subhanallah..

Anonymous said...

Kunjungan pertama di blog ini, tolong dilike ya, artikel yg menarik semoga makin rame pagenya :)

Btw temen2, mungkin temen2 disini ada yg dah pernah nyobain game online MMORPG PUTRA LANGIT ??, jadi gini aku baru-baru ini main game gokil keren ini neh - PUTRA LANGIT ONLINE - dah nyobain wa waktu itu pas masa alpha test gameplay-nya addicted banget loh banyak fitur menarik, klo mo tau lebih lanjut masuk aja fanspagenya di -> http://www.facebook.com/putralangit.online, dan MICROSITE-nya => http://putralangit.capple.net/microsite/ , game ini diangkat dari komik terkenal TONY WONG "LEGENDA PUTRA LANGIT" yang terkenal itu loh, cekidot aja biar lebih jelasnya di link2 yg ane kasih klo suka jangan lupa di like yo

xamthone plus said...

allah maha besar,allah lah yang mengendalikan segala sesuatu'y..

Obat Penyakit Epilepsi said...

makasih infonya

Obat Penyakit Jantung Koroner said...

semoga sukses selalu

Obat Penyakit Jerawat said...

jangan lupa mampir balik ya gan

obat tradisional kanker / tumor otak said...

hai,selamat sore

obat tradisional keputihan said...

hai,apa kabar? salam kenal ajach ya

obat tradisional darah tinggi said...

sukses selalu ya

cara pemesanan xamthoneplus said...

makasih banyak ya gan, jangan lupa mampir balik

Akuffotppo said...

lihtalah kuasa DIA takkan ade siapa boleh lawan =)

nove said...

selamat siang dan salam kenal ya

nove said...

semoga sukses selalu ya

nove said...

ijin menyimak dan backlink disini ya

cara alami mengobati Nyeri Sendi said...

makasih buat infonya

cara alami mengobati asma said...

sukses selalu

cara alami mengobati demam berdarah said...

met sore

cara alami mengobati mioma said...

jangan lupa mampir balik ya

cara alami mengobati mioma said...

jangan lupa mampir balik ya

manfaat jelly gamat luxor said...

trimakasih info gan.......

legalitas jelly gamat luxor said...

hai,selamat pagi semuanya. salam kenal ajach ya

legalitas ace maxs said...

semoga sukses selalu ya. ditunggu info selanjutnya.

obat penyakit liver said...

makasih buat infonya

obat penyakit usus buntu said...


oke tuch informasinya

obat penyakit sifilis said...


kunjungan pertama ne

obat penyakit migren said...


nice artikel
Thanks to Share...!
Goog luck :)

obat tradisional vertigo said...

nice post and thanks y gan.

obat tradisional sinusitis said...


sukses selalu ya gan!

obat tradisional kanker darah / leukemia said...


thanks you very much

obat tradisional diare said...


jangan lupa mampir balik ok!

obat herbal ace maxs said...


ditunggu yah kunjungannya,,,

cara mengobati penyakit kuning said...


salam kenal dari saya

cara mengobati usus buntu said...


makasih buat infonya

cara mengobati komplikasi said...


Hallo sobat ? ikut gabung sini lagi ya

obat tradisional ace maxs said...


hai....

obat alzheimer tradisional said...

itulah kebesaran Allah SWT, mungkin suatu pertanda agar umat manusia semua senantiasa selalu berdoa dan beriman kepada-Nya

obat ambeien tradisional said...

bagaimana mungkin tak terkena sambaran petir, orang patungnya terbuat dari besi yang terbentang kelangit seolah-olah patung itu menentang Tuhan

cobirez said...

subhanaloh

Anonymous said...

I have read so many content about the blogger lovers
except this piece of writing is really a good paragraph, keep it up.


Feel free to surf to my web-site :: free cccam account test

Anonymous said...

SUBHANALLAH

Allah Maha Besar

obat pelangsing herbal,ampuh said...

ALLOH SWT telah menunjukan kekuasaannya

Rumah Rehat Muslim

Rumah Rehat Muslim

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Orang Kampung