Paling Banyak Di Terjah Tau !!! Sila Gunakan Fire Fox Atau I E ..kalau Ada Malwira

Sunday, June 15, 2014

Individu Paling berbahaya Di Kehendaki Di Iraq.


Lelaki misteri ketuai serangan di Iraq

Warga Iraq sebahagiannya berpakaian tentera menjulang senjata masing-masing ketika berkumpul di Jdaideh di wilayah Diyala semalam bagi menyokong usaha mempertahankan Iraq daripada serangan kumpulan Pergerakan Negara Islam Iraq dan Levant (ISIL). Gambar kecil, Dua gambar Abu Bakr al-Baghdadi yang dikeluarkan Biro Keselamatan Diplomatik Jabatan Negara Amerika.

AS tawar RM32.08 juta tangkap Sheikh Au Bakr al-Baghdadi
MOSUL: Digelar “individu paling berbahaya dunia” oleh majalah TIME dan “bin Laden yang baru” oleh majalah Perancis Le Monde, Abu Bakr al-Baghdadi adalah pemimpin jihad paling berkuasa dunia ketika ini.
Amerika Syarikat menawarkan ganjaran AS$10 juta (RM32.08 juta) untuk penangkapannya. Beliau dikeluarkan daripada Al-Qaeda namun berjaya menawan Mosul, hab minyak yang berada di persimpangan penting antara Iraq, Turki dan Syria.
Tidak banyak rekod individu misteri ini kecuali biografi beliau yang diterbitkan kumpulan jihad. Berlatarbelakangkan keluarga agama dan pendidikan tahap kedoktoran dalam pengajian Islam dan sejarah, beliau sebelum ini hanya seorang penceramah-BH
Post a Comment

Rumah Rehat Muslim

Rumah Rehat Muslim

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Media Orang Kampung