Paling Banyak Di Terjah Tau !!! Sila Gunakan Fire Fox Atau I E ..kalau Ada Malwira

Monday, October 13, 2014

14 Keping gambar jejantas pasir gudang runtuh


Terkini : 14 gambar jejantas pasir gudang runtuh

jejantas jatuh tampoi johor

JOHOR BAHRU: Struktur bumbung jejantas yang merentangi Lebuhraya Pasir Gudang berhampiran Taman Kobena runtuh ketika hujan ribut petang tadi lalu menghempap dua kereta dan sebuah lori, menyebabkan dua lelaki dan tiga wanita cedera.Kejadian pada jam 4.30 petang itu menyebabkan lalu lintas di laluan berkenaan terhalang.Menurut kenyataan Balai Bomba Johor Baharu, runtuhan bumbung itu mengakibatkan kerosakan pada dua kereta dan sebuah lori yang sedang menggunakan lebuh raya itu."Lima orang cedera iaitu dua lelaki dan tiga wanita. Lelaki yang cedera itu adalah pemandu lori satu tan berusia 50-an dan seorang lagi lelaki adalah pemandu kereta berusia 30-an," menurut kenyataan itu.

Terdahulu, seorang jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Johor Bahru memaklumkan pemandu lori yang cedera itu kini dirawat di Hospital Sultanah Aminah (HSA).

Katanya, pemandu lori itu yang tersepit di tempat duduknya, berjaya dikeluarkan oleh pasukan bomba.

Dalam kejadian ribut itu, bumbung kira-kira 30 rumah di Taman Kobena turut diterbangkan angin.

jejantas jatuh tampoi johorjejantas jatuh tampoi johorjejantas jatuh tampoi johorjejantas jatuh tampoi johorjejantas jatuh tampoi johorjejantas jatuh tampoi johorjejantas jatuh tampoi johorjejantas jatuh tampoi johorjejantas jatuh tampoi johorjejantas jatuh tampoi johorjejantas jatuh tampoi johorjejantas jatuh tampoi johorjejantas jatuh tampoi johor

jejantas jatuh tampoi johorjejantas jatuh tampoi johorjejantas jatuh tampoi johorLaporan Awal Runtuhan Bumbung JejantasAlamat : Lebuhraya Raya Taman Perling - Pasir Gudang

Balai : BBP Johor Bahru

Komander Operasi : PBT Omera Bin Omar

Keanggotaan : PBK II Krishnan / 9 anggota

Terima Panggilan : 16:38:26
Jentera Keluar : 16:39:55
Jentera Sampai : 17:05:00
Operasi Tamat : 17:55:00
Jarak Lokasi Kejadian Dari Balai : 15 km

Maklumat Kejadian : Berlaku runtuhan bumbung sebuah jejantas dan menghempap 2 buah kereta, sebuah lori dan sebuah motosikal. 5 orang mangsa cedera. Semua mangsa telah dibawa ke hospital. Kerja-kerja pembersihan akan dilakukan oleh pihak JKR.

Maklumat Mangsa Yang Cedera: 
1) 1 Lelaki Cina umur 50an (Lori 1 Tan no pendaftaran JDL 1757)
2) 3 Perempuan Melayu umur 30an (Toyota Vios no pendaftaran PJPY 3082)
Post a Comment

Rumah Rehat Muslim

Rumah Rehat Muslim

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Media Orang Kampung