Paling Banyak Di Terjah Tau !!! Sila Gunakan Fire Fox Atau I E ..kalau Ada Malwira

Tuesday, November 4, 2014

Perghhh !!! Kenapa Penyokong Saiful Ramai Dari Penyokong Anwar ??


Pemantau: Penyokong Saiful terdiri remaja

Mark Trowell, seorang pemerhati antarabangsa dalam rayuan kes liwat II melibatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim, berkata kumpulan penyokong Mohd Saiful Bukhari Azlan yang terdiri daripada remaja.

"Berdasarkan pemerhatian saya, saya percaya kain rentang dibuat secara profesional," katanya yang juga seorang Queen Council selaku pengerusi bersama jawatankuasa tetap Lawasia bagi undang-undang jenayah.

Petang ini, kira-kira 100 penyokong Saiful berada di perkarangan Istana Kehakiman bersama membawa plakad dan kain rentang.

Selepas prosiding ditangguhkan terus  melaungkan "Hidup Saiful" dan "Tangkap Anwar" dan  meminta penyokong Anwar "balik rumah" walaupun mereka telah bersurai kira-kira jam 1.30 petang.

Malah, seorang penyokong Saiful memberitahu bahawa kehadiran kesemua penyokong pada hari ini bukan dibayar tetapi atas kesedaran mereka berhubung kes itu.

Kira-kira jam 12.25 tengahari, kira-kira 150 penyokong Anwar berhimpun di luar mahkamah bagi mendengar ucapan dari pemimpin PKR seperti Ketua Wanita Zuraida Kamaruddin.

Mereka juga membaca surah Yasin dan berdoa supaya Anwar yang juga MP Permatang Pauh dibebaskan.

Sebelum itu, di sebelah pagi, hanya 30 penyokong Saiful mula berhimpun dengan memakai baju-T bewarna merah berkumpul sambil melaungkan "Hukum Anwar" dan "Belia benci Anwar".

Kehadiran mereka  menarik perhatian kira-kira 50 penyokong ketua pembangkang tetapi tiada pergaduhan tercetus ketika itu dan mengundang rasa tidak puas hati dengan menyifatkan tindakan itu sebagai provokasi.

Ini menyebabkan ada di antara penyokong Anwar membalas laungan tersebut dengan menjerit "Kena bayar RM30!".

Bagaimanapun, lima minit kemudian, penyokong Saiful beredar dan berkumpul pada jarak kira-kira 500 meter dari penyokong Anwar.

Post a Comment

Rumah Rehat Muslim

Rumah Rehat Muslim

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Media Orang Kampung