Paling Banyak Di Terjah Tau !!! Sila Gunakan Fire Fox Atau I E ..kalau Ada Malwira

Saturday, November 22, 2014

Kisah Sebenar Ulanr Yang Di Tangkap Bukan Di Siksa..


Assalamualaikum warga KJF.Lebih baik saya beritahu isu sebenar..sbb tersebar luas berita yg tak benar.mmg kelab ini kelab joran tp bila ada warga kita yg post benda yg tidak benar di kelab ni,ada yg tersebar di fb lain yang melibatkan saya didalam gambar ni,lebih baik saya explain.ular sawa ni mmg ditangkap bersama2 oleh staff dan mandur saya waktu didalam estet.waktu kejadian ular ni tengah berendam dlm parit area sawit.so bg keselamatan pekerja,ular ditangkap.tak ada unsur penyiksaan terhadap ular.kepala dijerut kuat sikit agar ular x dpt menyerang.nampak mcm menyiksa tp tak.agak lama kepala ular dijerut so,kami bagi air guna botol,siram ke kepala ular.ular ni kuat melawan,so terpaksa kami ikat.jabatan perhilitan dah ambil ular ni dan lepas kn ular ni ke hutan.lokasi kejadian di ladang siang,kota tinggi.bukan di kluang/kahang.kami da ukur,saiz ular ni boleh menelan pekerja.so,langkah keselamatan wajib diambil..kepada kaki pancing,berjaga2 ketika memancing terutama sekali di kawasan kelapa sawit..saya pun kaki pancing,kaki pancing xkn siksa binatang kan??btw saya org tempatan.bukan indon...


Post a Comment

Rumah Rehat Muslim

Rumah Rehat Muslim

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Media Orang Kampung