Paling Banyak Di Terjah Tau !!! Sila Gunakan Fire Fox Atau I E ..kalau Ada Malwira

Wednesday, July 15, 2015

Saya Tak Pernah Jerit MELAYU TAK GUNA'





Masih ingat lagi pada kejadian dimana dua orang lelaki Cina dibelasah sekumpulan orang sehingga berdarah dan keretanya rosak? 
 Klik Sini Untuk Like dan dapatkan Berita terkini
Tampil seorang kenalan lelaki itu, Amirul Hanafi Abdullah, mendedahkan mangsa adalah seorang rakannya.

"Rupanya mangsa yang kena serang oleh perusuh (bangsa Melayu) adalah member gaming aku. Baru tahu sekarang. Tapi respect dia. Walaupun kena tibai dengan Melayu, tetapi masih update status agar tidak bersikap rasis. Gambar kereta ini viral. Tak sangka kena pada member sendiri. Dia dan dua orang member dia masuk hospital selepas kejadian. Sekarang tinggal seorang di hospital." katanya.


Nama dia, Patrick Lim. Dibelasah teruk sehingga cedera seluruh badan selain dari kerosakkan beberapa harta yang lain. 

Baca luahan Patrick Lim, mangsa rusuhan insiden Low Yat pada Ahad lalu:

"Selepas kejadian itu, saya pulang ke rumah dan mandi untuk cuci darah yang memenuhi badan saya. Seluruh badan saya rasa sakit. Nak baring, nak tidur pun susah. Hanya mampu baring mengiring sahaja. Saya pergi ke sidang media itu untuk bertanyakan rakan saya, namun saya kehilangan kereta saya. 

"Akibat dari perbuatan mereka, saya mengalami kesukaran untuk makan. Kenapa tidak kita hidup dalam satu negara dan bersatu bersama-sama?

"Ramai orang tanya saya, apa yang saya fikirkan selepas kejadian itu. Di saat mereka memukul saya di bahagian kepala dan disertai pula oleh mereka yang lain bertindak memecahkan tingkap kereta serta buka pintu kereta, saya dan rakan saya cuba sedaya upaya melindungi bahagian kepala masing-masing tanpa melawan mereka kerana jumlah mereka terlalu ramai.

"Ada di antara mereka menggunakan helmet, besi keluli dan beberapa senjata tumpul yang lain. 

"Saya fikir, saya akan mati pada malam itu, saya hanya memikirkan keluarga dan orang yang saya sayang. 

"Selepas kejadian itu, saya dihantar ke hospital. Saya segera bertanyakan tentang keadaan dua orang lagi rakan saya yang turut menjadi mangsa rusuhan itu. 

"Pemeriksaan doktor mendapati saya hanya cedera ringan namun ada bahagian yang mengalami luka serius yang perlu dijahit," katanya.

Mengenai dakwaan dia dikatakan menjerit "MELAYU TAK GUNA!", Patrick menafikan tuduhan liar itu.

"Betul ke diorang kata you jerit MELAYU TAK GUNA dan disebabkan itu you kena pukul? Boleh cerita sikit?" tanya netizen.

"Saya tak ada buat macam itu. Contoh, kalau you. Ada 80+ orang berkumpul di sekeliling you, ada berani nak cakap macam ini tak?" katanya lagi.
Post a Comment

Rumah Rehat Muslim

Rumah Rehat Muslim

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Media Orang Kampung