Paling Banyak Di Terjah Tau !!! Sila Gunakan Fire Fox Atau I E ..kalau Ada Malwira

Thursday, December 1, 2016

Dahsyatttt !!!!Warga Emas Dipukau, Rugi Hampir RM90,000Warga Emas Dipukau, Rugi Hampir RM90,000Gambar tiga suspek warga China yang diburu polis kerana disyaki terlibat dengan kes pukau.
  
KUALA LUMPUR: Polis memburu tiga wanita warga China yang disyaki memukau seorang wanita warga emas tempatan membabitkan kerugian hampir RM90,000 di Jalan Riang, Sri Petaling di sini, pada 7 November lepas.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Komersial Kuala Lumpur, ACP Mohd Luthfi Ismail Abdullah berkata tiga suspek berusia 30 hingga 40 tahun itu bergiat aktif melakukan kegiatan penipuan serta pukau di sekitar Sri Petaling.

Menurut Mohd Luthfi, sindiket ini menyasarkan warga emas terutama kaum Cina yang berjalan seorang diri di tempat awam sebagai mangsa memandangkan mereka fasih berbahasa Mandarin.

"Ini kes pertama melibatkan warga asing memukau orang tempatan. Kami percaya mereka (sindiket) ini juga terlibat dengan beberapa kes pukau di luar negara," katanya dalam sidang media di Ibu Pejabat polis Kontinjen Kuala Lumpur di sini, hari ini.
Post a Comment

Rumah Rehat Muslim

Rumah Rehat Muslim

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Media Orang Kampung