Nuffnang

Thursday, November 23, 2017

Perghh !!! Kunyah, Gigit Ekor Ular Sawa 'Degil'SEORANG pekerja kilang terpaksa melakukan satu tindakan aneh semasa berdepan dengan seekor ular sawa besar.
Haiwan berukuran 10 kaki panjang ini menimbulkan kekecohan lebih dari tiga jam selepas enggan keluar dari enjin sebuah kereta di bandar Samut Prakan, Thailand.

Tetapi Rahjit Phan jelas mempunyai cara yang lebih baik untuk dilakukan daripada menghabiskan masa menarik reptilia besar itu.
Menggunakan 'helah lama hutan', dia memasukkan ekor ular itu ke dalam mulutnya dan mengunyahnya.

Bunyi kunyahan dapat didengar dalam rakaman video ketika Phan dan rakan-rakan berusaha menarik ular tersebut.
Hanya beberapa minit kemudian, dia berjaya menarik keluar ular tersebut dari enjin sebelum melepaskannya kembali ke belukar.

Phan berkata: "Ini adalah helah lama yang kami belajar dalam hutan. Jika seekor ular telah menangkap seekor ayam atau haiwan lain, kita boleh menggigitnya.
"Gigit sahaja ekornya berulang kali dengan kuat dan ular itu akan lemah. Biasanya ia menjadi, tetapi jangan ada yang mencubanya kecuali mereka berpengalaman.
"Saya gembira kerana saya dapat membantu, ini bukan ular yang menakutkan. Saya pernah lihat ular lain yang sangat besar." -dailystar


No comments:

Posting Terbaik Minggu Ini

Sila Like Blog Apa Khabar Orang Kampung

Follow twitter

Harga Minyak dan Logam Dunia

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Media Orang Kampung