Nuffnang

Thursday, May 20, 2010

Ha Tu Dia Pasai Tu La Depa dapat Best Student


Abu Luqman, Salam buat semua, gambar di atas adalah gambar hiasan semata mata dan tidak ada kena mengena dengan hidup atau yang dah mati ..itu lah kehidupan di alam pendidikan...kalau dah segan beljar janganlah macam tu..tak berkat namanya. Apa pun biarlah dengan usaha kita sendiri, Kata pepatah " Di mana ada kemahuan di situ ada jalan ". Kalau tidak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya " Bahasa arabnya " Manjadda wajada "...bukan macam macam ada.. Abu Luqman masa ambil Exam dulu takut dengan benda macam nie..sebab pengawas dah warning..nak buang dari U..sbb tu pulun la sampai pagi berjege biji mata baca buku... Alhamdulillah berkat doa.. Berjaya juga akhirnya..

16 comments:

Penulis Rindu said...

plz plz jangan tiru tau

- zuriey - said...

saya pernah buat gak masa-masa muda dulu sampai kantoi..huhu..pas2 da tak berani nak buat

ColOurful life said...

hahahahaha...
hehehehehehe...
kikikikikikikikii...
pnah wat dulu2..kikih.
tapi tak penah kantoi..
terbaik..hihik...

Young Millionaire Cik Mariah Sazali, said...

dimane ade kemahuan
disitu ade highwayyyyyyy =))

nIsYa said...

hasil dari usaha sendiri lebih memuaskan :)

Penulis Rindu said...

memang ramai pernah buat dulu2..bukan tak baca ..tapi rak ingat la..makan kari kepala ikan ..kut....hehehe

sugar2 kapas strawberry said...

hohoho..cmner dia tulis kt kuku tu??hihi

NurSya said...

jenayah waktu exam..huk2..penah wat tp mse form2 la..sbb mse 2 style kwn2 bncg mse exm..so..kre cm meniru gak la ek..diorg tye2 jwpn..kte bg jwapan..hahhaa..nseb bek xkntoi..tp saket ati gak wat cm 2..coz kte penat bace n revise diorg boleh senang2 dpt jwpan..huk3..ini tidak adil*..ekekek..;p

Penulis Rindu said...

Abu Luqman pernah ambil Exam Investment Anylisis , dok tengah jawab exam..kwn belakang kata , Ps Ps ..no 3 ..apa jawabnya..kesian kat kawan , maka bagi jawapan kat dia..

NurSya said...

abu loqman --> memg kdg2 ksian+simpati tp klau yg xreti nk btobat ni yg saket ati..hukhuk..

btw, nice entry..:)

Izyan Mashrom said...

peh,yang kat jari tu memang xtahan betul tgk.


feel free,go here :)
izyan's

shameel Iskandar said...

kejayaan tanpa usaha tiada kemanisan utk dikecapi.
kejayaan dgn penipuan tiada apa yg hendak dikagumi. Sebenarnya sdra, ade lagi kes teruk dari ni, iaitu kes Phd express. X payah belajar tapi bagi duit jer. Tesis org lain yg buat. pas2 dia dpt Phd dan bergelar Dr.

Penulis Rindu said...

yan ..org nak menipu mcm mcm cara.adanya..itu belum tulis kat baju.


Shameel.tq shameel.memang ada kita dengar orang ambil PHD mcm tu.nak eksprees kata kan

Nur -al- Ain said...

sebenarnye kalau kantoi meniru org dlm dewan pun effect tau. dulu member baik kantoi meniru, kite yang nangis tau ;(

usehe tangge jaye! kambateee

Penulis Rindu said...

terima kasih ain..jadidalah insan yang berguna atas muka bumi ini.

fKaizer said...

hahaha,.saya lagi teruk,letak toyol bawah paper,.1st sekali tu penah kantoi.nasib takat diluluskan je.,.tapi xpenah serik pun,.hahaha

Posting Terbaik Minggu Ini

Sila Like Blog Apa Khabar Orang Kampung

Follow twitter

Harga Minyak dan Logam Dunia

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Media Orang Kampung