Nuffnang

Sunday, June 29, 2014

Pekerja Restaurant Yang Terlampau...Telah Mencabul Kanak 10 Tahun..  • Gambar dipercayai suspek dengan tangan bergari mula disebarkan di Facebook.Gambar dipercayai suspek dengan tangan bergari mula disebarkan di Facebook.
 1 / 1 
SEREMBAN – Seorang wanita terkejut apabila dua pekerja warga asing sebuah restoran, di sini dengan berani memeluk dan mengusap anak perempuannya berusia 10 tahun secara tiba-tiba ketika dia sedang membeli air, Khamis lalu.

Ibu mangsa berusia 30-an yang enggan dikenali berkata, ketika kejadian kira-kira jam 5.30 petang itu anaknya turun membeli air seorang diri di restoran berkenaan.

Menurutnya, dia memberhentikan kenderaannya di hadapan kedai makan terbabit dan hanya menunggu di dalam kereta bersama seorang lagi anak perempuannya berusia enam tahun.

“Saya suruh anak sulung turun seorang diri kerana hanya mahu membeli air. Malah kereta saya diparkir betul-betul berhadapan kedai makan berkenaan.

“Dari dalam kereta saya lihat pergerakan anak. Tapi tiba-tiba saya pelik apabila salah seorang pekerja di situ memeluk anak saya dari belakang,” katanya.

Malah katanya, seorang lagi pekerja turut bertindak di luar batasan apabila dengan sengaja mengusap leher dan pipi anaknya.

Berang dengan keadaan itu, dia membunyikan hon kereta beberapa kali sebagai tanda amaran sebelum pekerja terbabit melarikan diri dan bersembunyi di bahagian belakang kedai.

“Saya turun berjumpa dengan penyelia restoran terbabit kerana tidak berpuas hati dengan tindakan kurang sopan tersebut.

“Tapi dia memujuk saya agar tidak membesarkan hal itu dan meminta maaf mewakili pekerjanya. Saya memang bengang sangat sebab dia berani usik anak perempuan saya macam itu. Memang dia masih kanak-kanak tapi janganlah sesuka hati mahu memeluk dan mengusik anak orang,” katanya.

Sebaik sahaja pulang ke rumah, dia memaklumkan perkara itu kepada suaminya sebelum membuat laporan di Balai Polis Senawang.

Sementara itu, Sinar Harian mendapati, gambar dua lelaki warga asing dengan tangan bergari dipercayai suspek  mula disebarkan di laman Facebook, sejak Khamis lalu.

Malah ia turut mendapat pelbagai maklum balas orang ramai yang ternyata sangat terkejut dan tidak berpuas hati dengan kejadian yang berlaku.

1 comment:

Unknown said...

Dengan Nama Allah SWT

Saya turut simpati terhadap fitnah yg di lemparkan kepada dua pekerja restoran ini oleh ibu si mangsa. Saya kenal sungguh dengan dua pekerja ini , dan saya juga siapa sebenar ibu mangsa tersebut . Di sebab fitnah yg di lempar kepada pekerja restoran ini kami kehilangan seorang kariah surau kami . Pekerja ini adalah seorang islkam dan rajin berjemaah , kami warga surau terkejut dengan tuduhan fitnah ini . Dan apabila kami dapat tahu siapa yg buat report terhadap pekerja ini , kami hanya mampu menarik nafas dan kami tak tahu bila lah Allah nak ubah perangai keluarga mereka ini . Allah Hu Ahkbar moga moga Allah beri ketabahan terhadap dua pekerja ini , dan Kami mohon agar Allah SWT cepat cepat lah ubah mentaliti si ibu mangsa dan keluaraganya. Di sebab tuduhan yg kami anggap fitnah maka terlepas pekerja ini dalam solat terawih bulan puasa kali ini.

Posting Terbaik Minggu Ini

Sila Like Blog Apa Khabar Orang Kampung

Follow twitter

Harga Minyak dan Logam Dunia

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Media Orang Kampung