Nuffnang

Thursday, December 5, 2019

Perghh !!! Gambar polis wanita duduk atas remaja cetus kritikan netizen


Gambar polis wanita duduk atas remaja cetus kritikan netizen

Sekeping gambar menunjukkan seorang polis wanita sedang duduk di atas badan seorang remaja perempuan tular di media sosial dan mencetuskan kritikan netizen. Foto: Facebook
SEKEPING gambar menunjukkan seorang polis wanita bertopeng dan berpakaian orang awam yang duduk di atas seorang pelajar perempuan yang terbaring di tanah, mencetuskan kritikan netizen.
Gambar tersebut yang tular di media sosial menunjukkan remaja perempuan berusia 14 tahun dan berpakaian seragam sekolah itu dipercayai salah seorang daripada empat pelajar yang ditahan di persimpangan Jalan Ma Tau Wai dan Jalan Tam Kung di To Kwa Wan kira-kira jam 7.15 pagi (waktu tempatan) pada Selasa.
Menurut polis, remaja terbabit cuba melarikan diri dengan bantuan daripada seorang lelaki.
Dilaporkan, remaja tersebut bersama tiga lagi pelajar lelaki berusia 15 tahun adalah antara kumpulan yang membina sekatan dengan kon trafik dan menyembur cat pada sebuah bas yang sedang melalui jalan berkenaan, sebelum pasukan detektif bertopeng yang memakai pakaian biasa menahan mereka.
Pegawai polis turut merampas cat semburan, baton, topeng muka dan sarung tangan suspek yang merupakan pelajar dari sebuah sekolah menengah berhampiran.
Netizen mempersoalkan keperluan untuk pegawai polis wanita itu duduk di atas remaja berkenaan, selain menyifatkan ia sebagai tindakan yang tidak berperikemanusiaan.
Malah netizen turut mendakwa polis Hong Kong kini telah menjadi semakin ganas. - South China Morning Post

No comments:

Posting Terbaik Minggu Ini

Sila Like Blog Apa Khabar Orang Kampung

Follow twitter

Harga Minyak dan Logam Dunia

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Media Orang Kampung