Nuffnang

Thursday, April 15, 2021

Tediaa !! Emak hadiah sebiji nanas pengganti sejambak bunga di hari bersejarah. Di Hari Konvokesyen

 

Disangka bergurau, emak hadiah sebiji nanas pengganti sejambak bunga di hari bersejarah

Nur Shima gembira mendapat hadiah berupa sebiji buah nanas daripada ibunya dan menganggap ia lucu dan istimewa.

MAJLIS konvokesyen sememangnya dinantikan oleh para graduan kerana pada hari bersejarah ini mereka berpeluang untuk menyarung jubah konvokesyen dan merakamkan gambar kenangan bersama ibu-bapa dan ahli keluarga.

×

Perasaan ini turut dirasai Nur Shima Sahimi, 24, graduan Sarjana Muda Pengajian Quran dan Sunnah dari Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) yang diraikan dalam Majlis Konvokesyen Kali Ke-18 USIM baru-baru ini.

ARTIKEL BERKAITAN: Pandemik ubah kehidupan... Wirda Adnan ajak wanita bangkit sabut cabaran, perbaiki diri

Pastinya menambah kenangan manis buat Nur Shima apabila menerima hadiah buah nanas daripadanya ibunya selepas majlis konvokesyennya berakhir pada Isnin.

Bertugas kini sebagai eksekutif di sebuah syarikat swasta, kejutan dari ibunya itu walaupun melucukan tetapi menggembirakan hatinya kerana pemberian buah nanas tersebut sesuatu yang istimewa baginya selain bunga konvokesyen yang diterima.Nur Shima bersama ibu-bapa dan keluarga.

"Buah nanas ini pada awalnya emak belikan untuk diberikan kepada kakak saya sebagai menu bahan masakan. Tapi kakak tak jadi gunakan buah nanas ini sebab masak menu yang lain.

"Tak mahu membazir, emak bawa buah nanas ini bersama ke majlis konvokesyen saya pada semalam (Isnin). Selesai majlis di dalam dewan, emak minta kakak saya ambilkan buah nanas tersebut dalam kereta dan berikan kepada saya.

"Sebagai kenangan, kakak yang turut bersama ambilkan gambar saya bersama buah nanas pemberian emak. Masa emak cakap nak beri buah nanas tu saya gelak sahaja ingatkan emak bergurau," katanya.

Sementara itu, Nur Shima berkata, dia menganggap pemberian nanas itu istimewa kerana masih dapat merasai pengalaman meraikan konvovkesyen berikutan pandemik Covid-19.

Malah katanya, walaupun majlis diadakan ringkas dan diadakan secara janji temu, ia memberi keuntungan kepada ibu-bapa dan ahli keluarga yang tidak perlu menunggu lama memandangkan pelaksanaan setiap sidang mengambil masa yang sekejap.Nur Shima kini bertugas sebagai eksekutif di sebuah syarikat swasta.

"Alhamdulillah, dapat juga dan rakan-rakan lain berkonvokesyen walaupuan tiada majlis seperti kebiasaannya. Saya rasa okay sahaja pelaksanaan majlis konvokesyen secara janji temu ini kerana ibu-bapa tidak perlu menunggu lama dan pelaksanaan setiap sidang tidak mengambil masa yang lama.

"Proses pengambilan gambar graduan menggunakan skrin hijau juga cepat dan tidak perlu bersesak-sesak" tambahnya.

Akibat penularan pandemik Covid-19 pada tahun lalu, USIM menangguhkan pelaksanaan majlis konvokesyen yang kebiasaannya dilaksanakan pada bulan November ke tahun ini.

Majlis Konvokesyen USIM dilaksanakan bermula 6 April lalu sehingga 18 April ini yang melibatkan 23 sidang secara keseluruhannya.

Dilaksanakan secara janji temu, bilangan graduan dan ahli keluarga yang dibenarkan berada di dalam dewan dikecilkan sebagai langkah pencegahan jangkitan dan penularan Covid-19.

 Telegram mStar!

1 comment:

MURNI SANTI said...

SAYA MENYAMBUT ANDA SEMUA DI HALAMAN INI
INI CERITAKU

Saya MURNI SANTI, Seorang wanita, ibu, saudara perempuan dan teman dari (Bekasi), Indonesia, saya adalah REAL ESTATE MANAGER dan saya telah mengalami banyak tekanan keuangan akhir-akhir ini, tidak ada yang mau meminjam kami uang untuk menyelesaikan proyek komersial kami yang telah dibangun beberapa bulan sekarang. Saya telah ditipu oleh beberapa perusahaan peminjaman palsu yang mengklaim sejumlah besar uang dari saya tanpa kami tidak menerima pinjaman.

Saya frustrasi, suami saya mencoba yang terbaik dan membantu, saya akan bunuh diri karena rasa sakit itu, itu terlalu berat untuk ditanggung dan saya kehilangan semua harapan, sampai saya diperkenalkan dengan SEMUA PINJAMAN HIBAH GLOBAL sebuah perusahaan pinjaman yang disponsori oleh bank dunia itu sendiri.

Saya memutuskan untuk mengajukan pinjaman dan memang menghubungi perusahaan, petugas bagian pinjaman mereka yang benar-benar memberi saya harapan dan mengatakan kepada saya untuk tidak khawatir perusahaan akan meminjamkan uang kepada saya, bahkan ketika jumlah yang saya butuhkan sangat besar, dan semua yang bisa saya berikan kepada mereka persyaratan yang merupakan beberapa informasi pribadi, yang saya lakukan.

Saya menjalani semua proses, mereka berjanji untuk meminjamkan uang yang saya minta setelah mengonfirmasi bahwa saya memenuhi syarat untuk pinjaman, saya diminta untuk menunggu, yang sangat mengejutkan saya adalah pinjaman masuk ke akun saya dan saya mengkonfirmasinya .. Perusahaan kembali secara finansial dan keluarga saya baik-baik saja, ini membuat hidup saya lebih baik, saya bersyukur kepada Allah dan kepada SEMUA PINJAMAN HIBAH GLOBAL
GMAIL ..... allglobalgrantloan@gmail.com

UNTUK MENGHUBUNGI KU
NAMA Perusahaan: SEMUA PINJAMAN HIBAH GLOBAL EMAIL Perusahaan: allglobalgrantloan@gmail.com
Whatsapp Perusahaan: +1(301)971-4445
Nama Saya: MURNI SANTI
Email Saya: murnisanti55@gmail.com

Posting Terbaik Minggu Ini

Sila Like Blog Apa Khabar Orang Kampung

Follow twitter

Harga Minyak dan Logam Dunia

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Media Orang Kampung