Nuffnang

Thursday, May 27, 2010

Cahaya Ganjil Di Barat Kanada

GAMBAR menunjukkan lingkaran cahaya aneh yang dirakamkan sebuah kamera milik Steven Murray.

VANCOUVER - Cahaya aneh dilaporkan muncul di barat Kanada menyebabkan beberapa pakar menyatakan ia adalah penemuan objek terbang yang tidak dikenali (UFO), lapor sebuah akhbar.

Cahaya berbentuk bebola itu turut membentuk lingkaran sebelum bersinar dengan terang dan hilang secara tiba-tiba.

Fenomena tersebut yang dirakamkan baru-baru ini oleh seorang lelaki, Steven Murray telah disiarkan oleh sebuah akhbar pada Isnin lepas manakala klip videonya boleh ditonton di laman perkongsian video, YouTube.

"Saya memasang empat kamera untuk merakamkan imej tahi bintang. Kamera nombor tiga yang merakamkan fenomena ini," kata Murray.

"Saya melihatnya dari pejabat saya semasa sedang bekerja. Objek itu berada di skrin monitor. Apabila saya bergegas keluar, objek tersebut sudah hilang tetapi sejurus kemudian saya mendengar bunyi dentuman yang amat kuat," tambahnya.

Lingkaran cahaya itu menyerupai lingkaran cahaya di langit Norway pada 9 Disember tahun lalu yang pada awalnya disangka sebagai UFO tetapi ia kemudian dianggap berpunca daripada satu ujian peluru berpandu Rusia yang menemui kegagalan.

Ramai pembaca bagaimanapun, sangsi dengan peristiwa ganjil itu dan tidak kurang yang menyatakan ia adalah palsu dan dibuat dengan menggunakan teknik pengimejan penjanaan komputer. - Agensi.. Abu Luqman..Allah hu Akhbar...ini semua adalah kekuasaan Allah.Walauapapun alasan yang diberikan.


sila layari http://www.kachipemas.blogspot.com/

4 comments:

Penulis Rindu said...

Allah hu Akhbar..itulah kekuasaan Allah

sugar2 kapas strawberry said...

ape pon yg terjadi sume tu aturan Allah bkn?

dia maha Berkuasa dgn setipa bnda yg terjadi ;)

nIsYa said...

sgalenya ciptaan Allah..

Penulis Rindu said...

Itu belum terjadi matahari naik dari barat

Posting Terbaik Minggu Ini

Sila Like Blog Apa Khabar Orang Kampung

Follow twitter

Harga Minyak dan Logam Dunia

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Media Orang Kampung