Nuffnang

Saturday, August 30, 2014

(8 GAMBAR) Taktik Keji Dan Jijik Sesetengah Peniaga Goreng Pisang Akhir Terbongkar !!
Sungguh memeranjatkan apabila mengetahui taktik mencampurkan plastik dalam minyak masakan yang popular di Indonesia ini sudah mula menular di Malaysia.Sebelum ini, kita dikejutkan dengan pengakuan seorang peniaga ayam goreng rangup dari Indonesia yang telah membuat pengakuan mencampurkan plastik atau paket minyak itu sendiri ke dalam minyak masakannya untuk menghasilkan ayam goreng rangup dan tahan lebih lama.Namun, ketidakjujuran ini akan mengakibatkan pelanggan mengalami masalah kesihatan terutama kepada organ dalaman.Berikut merupakan perkongsian oleh pengguna laman sosial.Beli pisang goreng d gerai kueh donggongon. Tlampau rangup menimbulkan keraguan. Then, memang yg djangka pisang goreng dgoreng dengan minyak + straw. Sangat kurang ajar n x sivik punya penjual.

Cara mengetahui samada ayam goreng atau goreng pisang dicampur plastik:


1. Bawa bahan kajian anda balik ke rumah (ayam atau pisang dan sebagainya).2. Ambil mancis dan bakar ayam atau pisang tersebut.3. Sekiranya terhasil nyalaan, besar kemungkinan ayam atau pisang terbabit dicampur plastik.4. Segera laporkan kepada pihak berwajib untuk tindakan lanjut.

3 comments:

mila said...

mcm mn dorg blh tpikir bt cmtu ye? tergamak btl lah..gila

Anonymous said...

Perut kita sememangnya dah penuh dgn plastic yg digoreng. Kita makan direstauran yg menyediakan makanan berhiaskan bawang goreng atau sup yg wajib ada bawang goreng. Tahukan anda reastaurant2 menggunakan bawang goreng yg dihasilkan oleh kilang yg banyak dijual dipasarraya dan kedai2. Cuba kita bandingkan bawang goreng yg siap dijual dikedai2 dan bawang goreng buatan sendiri. Bawang goreng yg siap dikedai tetap ranggup walaupun bertahun tetapi bawang goreng buatan sendiri hanya tahan beberapa jam shj. Utk menjadikan ia tahan lama bertahun ranggup mereka mencampurkan plastic ketika mengoreng. Siapa yg ambil kisah tentang bawang goreng ini dan ia telah menjadi bahan salah 1 bahan wajib disetiap restaurant.

Anonymous said...

Padan muka kita semua.....kita biarkan puak2 Indon ni bermaharajalela khasnya di KL....dan puak2 ni bawa sekali dng sikap pengotor mereka!...sikap menipu mereka!...maka terimalah akibat kita terlalu longgar peraturan!! Lihat saja di depan Sogo...kotor yang amat kotor mcm kat Jakarta atau Surabaya!!!Rasuah merosakkan negara!!

Posting Terbaik Minggu Ini

Sila Like Blog Apa Khabar Orang Kampung

Follow twitter

Harga Minyak dan Logam Dunia

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Media Orang Kampung