Nuffnang

Friday, April 17, 2020

Perghh !!! Dadah dalam bungkusan roti canai


Dadah dalam bungkusan roti canai

Pengadu tampil buat laporan polis selepas bungkusan yang dibawanya mengandungi peket dadah di Gombak kelmarin. - Foto tular Facebook
GOMBAK - Seorang pekerja penghantar makanan terkejut selepas bungkusan makanan yang dibawanya berisi peket dadah di Gombak di sini semalam.


Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Arifai Tarawe berkata, pihaknya menerima satu laporan daripada pengadu terbabit kira-kira jam 7 petang.

"Lelaki berusia lingkungan 30-an itu menyatakan dia menerima pesanan melalui aplikasi tempahan daripada seorang individu di Tropicana Petaling Jaya untuk menghantar bungkusan kepada penerima di Setapak, Kuala Lumpur.


"Semasa berada di kawasan Gombak, pengadu telah membuka bungkusan itu kerana berasa tidak sedap hati. Setelah dibuka didapati dalam bungkusan roti canai itu terdapat dua peket plastik lut sinar disyaki dadah," katanya kepada Sinar Harian di sini hari ini.

Tampil buat laporan polis selepas bungkusan yang dibawanya mengandungi peket dadah di Gombak kelmarin. - Foto tular Facebook
Beliau berkata, bimbang sesuatu berlaku ke atas dirinya, pengadu kemudian telah tampil membuat laporan polis.

Katanya, siasatan masih dijalankan untuk mengesan suspek terlibat.

"Kes disiasat di bawah Seksyen 6 Akta Dadah Berbahaya 1952," kata beliau.

Kelmarin kejadian terbabit tular di media sosial Facebook dengan paparan beberapa keping gambar termasuk gambar tempahan terbabit.


Covid-19dadahpenghantar makanan

No comments:

Posting Terbaik Minggu Ini

Sila Like Blog Apa Khabar Orang Kampung

Follow twitter

Harga Minyak dan Logam Dunia

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Media Orang Kampung