Nuffnang

Thursday, June 23, 2022

Perghh !!! Kes tembak kucing: Bapa guna senapang angin buatan anak, kata polis

 

Kes tembak kucing: Bapa guna senapang angin buatan anak, kata polis

Seorang lelaki yang dilaporkan menembak mati kucing jirannya pada Isnin dipercayai menggunakan senapang angin yang dibuat anaknya. (Gambar Facebook)

PETALING JAYA: Polis mengesahkan senapang angin yang dirampas dengan penahanan dua beranak berhubung kes seekor kucing ditembak mati di Bukit Rambai, Melaka pada Isnin adalah senjata buatan sendiri.

Menurut Ketua Polis Melaka Tengah Christopher Patit, senjata terbabit dipercayai dihasilkan oleh si anak sebelum digunakan oleh bapanya untuk menembak haiwan itu.

Katanya, mereka turut merampas beberapa alatan dipercayai alat ganti senapang itu berserta 17 peluru penabur semasa pemeriksaan dilakukan di rumah suspek kelmarin.

“Setakat ini, siasatan lanjut sedang dijalankan bagi mengetahui dari mana suspek belajar membuat senapang angin itu,” katanya, lapor Harian Metro.

-ADVERTISEMENT-
Ads by 

Terdahulu, dua beranak itu dilaporkan ditahan selepas dipercayai menembak mati seekor kucing menggunakan selaras senapang angin.

Timbalan Ketua Polis Melaka Tengah Raiz Mukhliz Azman Aziz berkata, suspek dikatakan bertindak demikian kerana tidak berpuas hati kucing milik jirannya itu masuk ke dalam rumahnya.

Beliau berkata, pihaknya mengesahkan menerima laporan dibuat seorang lelaki kira-kira 2.30 petang mendakwa seekor kucing peliharaannya muntah darah dan terdapat luka kecil di bahagian belakang tubuh.

No comments:

Posting Terbaik Minggu Ini

Sila Like Blog Apa Khabar Orang Kampung

Follow twitter

Harga Minyak dan Logam Dunia

Sahabat Ku... Tanpa Mereka Siapalah Media Orang Kampung